Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

1

Украинец Петрович, користувач 1ua
Петрович Украинец
Тема: 2017-02-03. Лист від Шевченко Л.В. Музей Шевч

2016-12-08. Лист №2 Демидюка Ф.П. (Харків) до Шевченко Л.М (с.Шевченкове),  директора  музею  Т.Г.Шевченка стосовно Родоводу Дядченків.

Тема: «Стосовно інтересу музею Шевченка отримати в дар краєзнавчо-біографічну пошуково-родовідну розвідку «Родовід Дядченків» (хутір Кононове-Івасів) самодіяльного автора Демидюка Ф.П.»

«18» грудня 2016р. (м.Харків, Україна)

Шановна Людмило Михайлівно Шевченко!

 

На протязі 2012-2016 років я, з моєї власної ініціативи, здійснив аматорсько-самодіяльну краєзнавчо-біографічну пошуково-родовідно-розвідкову роботу з дослідження родинних зв’язків одного з керелівських хліборобських родів Дядченків, одне з колін якого в 20-30-х роках XX ст. оселилося  в 8-ми км. від Керлівки на хуторі Кононове-Івасів.

 

Морально-цивілізаційна мотивація: Справа в тому, що я, Петрович (Демидюк Федір Петрович), 2 березня 1947 року народився на українській печі саме цієї української традиційної хати саме в цьому маленькому українському козацькому «тарасбульбівському» хутірці під назвою Кононове-Ивасів (див. праворуч картину олією «Рідна хата Федора Демидюка» відомого харківського художника-пейзажиста Дороднова Миколи Івановича, одного з хороших друзів Петровича  - художню рекострукцію за реальною світлиною на прохання Петровича. На присьбі сидять Петровичеві бабуня Орися та дід Іван Демченки – з дідів-прадідів українські хлібороби).

 

І не лише народився, не лише провів все дитинство, але і пізніше, з листопада по грудень 1958 року волею долі з батьками деякий час жив на хуторі Кононове-Ивасів у бабусі (діда Івана Демченка тоді вже не було) та будучи школярем-п’ятикласником ходив за 8 км. в Шевченківську сільську школу, де сидів за партою зі своїм другом-тезкою керелівчанином Федором Шевченком.

З роду Дядченків походить моя бабуся Демченко (Дядченко) Ірина (Оришка) Савівна (роки життя: 1903-1991рр., похована в м. Києві, де вона в останні роки життя жила у своєї найменшої дочки, а моєї тітки, Лагоди (Демченко) Галини Іванівни). Дід мій Демченко Іван Семенович (роки життя: 1897-1951/1952 р., похований на невеличкому старому цвинтарі бувшого колгоспу «Зірка» (хутір Кононове-Івасів) при дорозі з с. Шевченкового на Вільшану на повороті праворуч на ґрунтовий хутірський шлях на Новоселицю).

 

На хуторі Кононове-Івасів народились і звідти вийшли в життя багато моїх родичів, деяких з яких я знав особисто, а про деяких мені розповідали як моя бабуся Демченко (Дядченко) Ірина Савівна, так і моя мати (її середня дочка) Демидюк (Демченко) Параска Іванівна.

 

До яких часів у минулому сягають спогади Демченко Ярини Савівни (баби Оришки)? Згадування баби Оришки у зворотному часі сягають у її пам’яті до спогадів про її свекра, батька її чоловіка (Івана Семеновича Демченка) -  Семена Демченка (ймовірні дати життя: 1864/1874-1929/1939рр), про її рідного батька Сави Романовича Дядченка (ймовірні дати життя: 1855-1930рр) та про її рідного діда Романа  Дядченка (ймовірні дати життя: 1825/1830-1895/1900рр.). Згадок, чи відомостей про рідного діда її чоловіка (Івана Семеновича Демченка) - діда Демченка  (ймовірні дати життя: 1844/1854-1909/1919рр) поки що нема (Вступ до «Родоводу Дядченків» див. у додатку).

 

Виходячи з вищевикладеного, прохання підтвердити інтерес (відсутність інтересу) отримати в дар оформлену в пружинно-збрушурований паперовий проспект краєзнавчо-біографічну пошуково-родовідну розвідку «Родовід Дядченків» (хутір Кононове-Івасів) самодіяльного автора Демидюка Ф.П.»

 

Наперед Вам, шановна Людмило Миколаївно, та Вашим колегам, що зголосяться прийняти від мене та опрацювати присланий мною родовідний матеріал, низький уклін за поміч та просте людське «спасибі» від харківського пенсіонера Петровича, який народився 2 березня 1947-го року на печі в хаті свого діда Івана Семеновича Демченка та бабуні Демченко (Дядченко) Оришки Савівни на хуторі (селищі) Кононове-Івасів Шевченківської (Керелівської) сільради Вільшанського (потім Звенигородського) району Черкаської області!

 

P.S. Ласкаво запрошую до створеної мою в Інтернеті з люб’язно наданої паном Олегом Сироватком (автор Проекту «Перший всеукраїнський інформаційний портал - Веб-сайт https://1ua.com.ua/'>Http://1ua.com.ua » м. Носівка Чернігівської об.)  можливості  на його веб-сайті сторінки «Селище Кононове-Івасів», присвяченій моєму рідному (в часи мого дитинства та юності - квітучо-мальовничому) хутору Кононове-Івасів за адресою:https://1ua.com.ua/c...>Http://1ua.com.ua/c149758 ! Також рекомендую відвідати сторінку «Село Шевченкове Звенигородського р-ну» на Першому всеукраїнському інформаційному порталіhttps://1ua.com.ua/c...>https://1ua.com.ua/c... та додати більш розширену інформацію про ВашНаціональний заповідник  «Батьківщина Тараса Шевченка».

 

З повагою,

 

Демидюк Федір Петрович 

3 березня 2017

Украинец Петрович, користувач 1ua
Петрович Украинец
Тема: 2017-02-03. Лист від Шевченко Л.В. Музей Шевч

УКРАЇНА

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ЗАПОВІДНИК «БАТЬКІВЩИНА ТАРАСА ШЕВЧЕНКА»

20214 с.Шевченкове, звенигородського р-ну, Черкаської обл, тел. (04740) 20181, 95349, факс (04740) 20128 www.batjkivshhyna-tarasa.com.ua, e-maii: zapov_Shevchenka@meta.ua

N 01-10/25 від  03.02.2017 на N б/н  від  12.08.2016

 Демидюку Федору Петровичу

 Шановний Федоре Петровичу!

Щиро дякуемо Вам за надіслану інформацію. У фондах Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» акумулюються як матеріали на шевченкознавчу тематику, так і краезнавчі матеріали. Науковий відділ опрацював Ваше багаторічне і rрунтовне дослідження «Родовід Дядченків». Для нашої установи краезнавчо-біографічна пошуково-родовідна розвідка, укладена Вами, становить великий інтерес і знайде достойне місце серед фондових матеріалів.

Генеральний директор

Л.М.Шевченко

Вик. Бондаренко О.А. (04740)20181

 

3 березня 2017


1


  Закрити  
  Закрити